Spectacole premiate, concert Boris Kovač, o coproducție inedită și multe alte surprize în programul Festivalului Euroregional de Teatru din Timișoara

 

Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely" din Timișoara organizează și în 2012 Festivalul Euroregional de Teatru TESZT, în perioada 19 - 27 mai. Programat în luna mai, pentru a cincea oară consecutiv, festivalul reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente teatrale ale finalului de stagiune din Timișoara și are o mare valoare pentru teatru, fiind precedat de un an întreg de așteptări. Ediția jubiliară e deschisă de un spectacol special, o coproducție grandioasă, între Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely" și Compania Forte din Budapesta. În prima zi a festivalului, 19 mai, veţi putea viziona poemul dramatic Peer Gynt, de Henrik Ibsen, una dintre cele mai importante lucrări din istoria teatrului universal, pusă în scenă de Horváth Csaba, fondatorul Companiei Forte, unul dintre cei mai importanți coregrafi din Ungaria. După avanpremiera timișoreană, spectacolul va avea premiera atât aici cât și la Budapesta.


În cadrul evenimentul, pe durata a nouă zile, vor putea fi urmărite numeroase trupe de teatru, care și-au dovedit valoarea și revin ca acasă, la Timișoara. Spectacolele acestora sunt premiate la festivaluri importante, se joacă de mai multe stagiuni cu mare succes sau reprezintă noutăți. O premieră absolută a festivalului o constituie faptul că, pe lângă spectacolele teatrelor din Arad, Novi Sad și Subotica, reprezentantele euroregiunii, anul acesta vor putea fi urmărite și producțiile celor trei teatre profesioniste timișorene (român, maghiar și german), ceea ce atestă, o dată în plus, caracterul multicultural al întâlnirii. Pe lângă trupele menționate, anul acesta vor fi invitate mai multe teatre din Budapesta, reprezentante ale curentului alternativ, promotoare ale teatrului-dans, ceea ce confirmă una dintre direcţiile festivalului. Din programul actualei ediții nu va lipsi trio-ul Mucsi Zoltán, Scherer Péter, Katona László, care şi-a câştigat demult popularitatea.

Alături de spectacole, TESZT îşi invită spectatorii la o serie de evenimente OFF, precum concertele. Cap de afiş la această secţiune îl reprezintă Boris Kovač și La Campanella. Originar din Voivodina, Boris Kovac e prezent şi premiat pe scenele mai multor continente. În cadrul secțiunii muzicale a TESZT vor mai evolua trupele Bélaműhely și Eugenia, dar şi Auăleu, Teatru de garaj şi curte, cu producția specială Ferma Animalelor.


Pentru spectacolele Teatrului Maghiar, biletele îşi păstrează preţul: 16, respectiv 8 lei - cu reducere. Pentru montările invitate, biletele vor costa 20, respectiv 10 lei, în timp ce biletele la concertul Boris Kovač vor costa 20 de lei. Acestea vor fi puse în vânzare la Casa de Bilete. Pentru spectacolul Teatrului Național „Mihai Eminescu" și cel al Teatrului German de Stat biletele se achiziţionează de la Casele de bilete ale acestora.


Spectatorii pot alege și două tipuri de abonamente. TESZT 11 este un abonament general, care cuprinde toate cele 11 spectacole invitate. Acesta costă 176 de lei, preţ întreg sau 88 de lei pentru studenți, elevi și pensionari. Cel de-al doilea abonament, TESZT 5, oferă posibilitatea alegerii a patru producţii din cele 11 invitate, la care se adaugă un bilet oferit gratuit de către Teatru, pentru un al cincilea spectacol. Acest abonament costă 80 de lei, respectiv 40 de lei, cu reducere.

Abonamentele vor fi puse în vânzare la Casa de Bilete, de pe strada Alba Iulia nr. 2, de luni până vineri, între orele 16 și 19, respectiv cu o oră înainte de începerea spectacolelor. Telefon: 0356-450.606, email: ticket@tm-t.ro. Biletele se pot procura și online, accesând adresele: www.biletmaster.ro și www.tm-t.ro.


Îi informăm pe spectatori că rezervările îşi pierd validitatea cu 20 de minute înainte de  începerea spectacolului, de aceea, vă rugăm să le procuraţi din timp!


Vă așteptăm cu drag.

 

TESZT este un eveniment finanțat de Primăria și Consiliul Local al municipiului Timișoara.